2013. szeptember 12., csütörtök

Miért is kezdek bele a blogolásba.

Nem vagyok szakács, sőt még főzni se tanultam soha senkitől. Árva gyerekként nem volt példa előttem és nem tanított meg anyukám a konyhai trükkökre. Amit tudok azt az évek alatt tanultam, főként saját tapasztalatokból, kísérletezésekből.
Soha nem voltam gazdag, soha nem engedhettem meg magamnak, hogy drága ételeket főzzek. Sokszor néztem/nézek gasztro műsorokat, de csak álmodozhatok róla, hogy abban a formában egyszer megfőzhetem azokat a fantasztikus ételeket.
Így aztán az élet megtanított arra, hogyan főzzek finomat olcsón. Mit mivel helyettesíthetek, mit hagyhatok ki egy-egy receptből úgy, hogy az még finom maradjon.

Négy gyerekem van, ennek köszönhetően sok anyukát ismertem meg az évek során. Sok óvoda-, osztálytárs szüleivel beszélgettem, sok panaszt hallgattam meg. És az a tapasztalatom, hogy az anyák többségének komoly gondot jelent a napi főzés. Néha csak ötletszegények, gyakrabban viszont a "Mit főzzek a semmiből? " kérdés merül fel.

Ez inspirált arra, hogy megosszam tapasztalataimat. Remélem sokaknak tudok majd segíteni ötleteimmel.

Természetesen én sem vagyok mindent tudó. Épp ezért várom az ötleteket, praktikákat. Segítsük egymást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése