2013. október 15., kedd

Vaníliás tészta

Tegnapról maradt egy fél lábos levesem...... 

Gondolom sokan jártatok már így. Nem elég a családnak egy teljes étkezésre, de nem pazarlunk, tehát szó se lehet arról, hogy kidobjuk. Ilyenkor az ember azon kezd gondolkodni, hogy mit is készítsen mellé. Olyasmit, ami magában nem állná meg a helyét ebédként és nem terheli nagyon a pénztárcánkat.Csak valami kiegészítést a leves mellé....

Hát én is jártam már így egy párszor. Az egyik ilyen alkalommal sikerült ezt az ételt kreálnom. Egyszerű, gyors, olcsó, az alapanyagok jelentős része mindig megtalálható a konyhámban és nem utolsó sorban nagyon fincsi!!

Vaníliás tészta:

Hozzávalók:
500 g száraz tészta
1 nagy doboz tejföl
3 cs vaníliás cukor
1 dl víz
1-2 tojás
só, cukor, mazsola


Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük. Ne főzzük túl, inkább legyen harapható a tészta, mert még a "krémet" is magába kell szívnia.
Amíg fő, összeállítjuk a vaníliás szószt. A tejfölt a vízzel, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval és a tojásokkal (én kettővel szoktam csinálni, de egy is elég, ha csak annyi van otthon) sima krémmé keverjük. Édesítjük cukorral vagy akár édesítőszerrel ízlésünknek megfelelően. Belekeverjük a mazsolát. Ez opcionális hozzávaló. Ha nincs otthon vagy nem szeretjük, nyugodtan kihagyhatjuk vagy helyettesíthetjük aszalt gyümölccsel. A megfőtt tésztát  leszűrjük és belekeverjük a vaníliás tejfölös szószba. Az egészet tepsibe simítjuk, tetejét finoman megszórjuk kristálycukorral (szintén kihagyható) és magas hőfokon összesütjük. Akkor jó, ha szépen megpirul a teteje és a tészta beszívja az összes szószt.

Melegítsük meg a levest, vágjuk kockákra a tésztát és tálaljuk a családnak. Fogadjuk a gratulációkat és ne áruljuk el senkinek, hogy kb. 20 perc alatt dobtuk össze az ebédet.

Jó étvágyat!!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése